keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Linnan juhlien hittejä ja huteja

Suomi vietti tänä vuonna 99-vuotiasta itsenäisyyspäivää.

Jotkut ne vaan juhli itsenäisyyttä Presidentin isännöimissä juhlissa. Itse päädyin taas kerran ihailemaan juhlaloistetta omalla kotisohvalla suomiverkkareissa. Joka vuosi Linnan juhlat kuitenkin ihastuttaa kerta toisensa jälkeen, ja tyylipoliisin virka sopii minulle kuin nenä päähän!

Juhlista ei säihkettä puuttunut, vaikkakin itse rohkeus ja persoonallisuus puuttui. Varmoja onnistumisia oli runsaasti. Punainen oli selkeä väri, joka nousi vahvaksi valinnaksi monien kaunotarten mekkoväriksi. Valkoinen oli myös yllättävän monen valinta. Mekot olivat kauniisti laskeutuvia ja materiaalivalintoihin oli panostettu. Hihoissa nähtiin tämän vuoden mekkotrendinäkin jo toiminutta pitkää hihaa.

Tästäpä sitten lähdemme katsastamaan suosikit allekirjoittaneen näkökulmasta.

Aloitetaan  tämä arvovaltainen raatikierros presidenttiparistamme. Rouva Jenni Haukion tyylitaju ei petä tänäkään vuonna. Kaunis, simppeli ja säkenöivä sinilila mekko raglanhihoineen sopii Jennin vartalolle.
Puvun on suunnitellut Sari Nordström, joka on Jennin luottosuunnittelija vuodesta toiseen. Puvusta henkii Jennin toiveen mukaan arvokkuus, merkitys ja pitkäikäisyys. Saulin charmantti olemus vieressä on vain plussaa. Hyvä Sauli ja Jenni!


Kuva lainattu netistä. Iltalehti.


Punaisilla mekoilla jatketaan, josta ensimmäisenä Nooralotta Nezirin fuksianpunainen, upea ja veistoksellisesti leikattu puku, joka istui täydellisesti urheilijakroppaan. Värikin oli täydellinen. 82000 euron Tillanderin kaulakoru kruunasi kokonaisuuden. Puvun suunnitteli Katri Niskanen.



Kuva lainattu netistä. Ilta-sanomat.


Yksi ehdoton suosikkini oli Huono Äiti -blogia pitävä toimittaja Sari Helín, joka kantoi kaunista, kukkaprinttistä, pitkähelmaista iltapukua. Puvun on suunnitellut Zac Posen. Tyrmistyttävän tyylikäs!



Kuva lainattu netistä. Anna-lehti.


Lisää punaista. Susanna Rissanen nähtiin Teemu Muurimäen todella kauniissa, silkki-tyllisessä, trendikkään pitkähihaisessa luomuksessa. Mekko sopi Susannan hoikkaan olemukseen, eikä kokonaisuutta onneksi pilattu ylimääräisillä koruilla. Ihana! Susanna ja Sami Hyypiä olivat myös näyttävä pariskunta juhlissa, mutta tässä kuva pelkästään Susannan eleganssista tyylistä...



Kuva lainattu netistä. Anna-lehti.


Ja että punaisesta saataisiin tulva-ähky, tässä vielä yksi sellainen! Leo-Pekka Tähden kaunis vaimo Sandra kantoi tätä korallin väristä pukua, joka oli koostettu peräti 4000:sta silkkisuikaleesta! 
Toki emmehän unohda näitä komistuksiakaan. Leo-Pekka edustaa tyylikkyyttä urheilijamaisella olemuksellaan, ja on ehdottomasti ansainnut niin kuin tämän kauniin daamin, myös paikkansa Linnan juhlissa. Arvostan suuresti hänen urheilusuorituksiaan. Ja miten kaunis pari!



Kuva lainattu netistä. Mtv.fi.


Sitten mennään diskoon! Tämä Jaana Pelkosen "diskopallo"-tittelin jo saaneen hopeapaljetti luomus on ehdottomasti minun oma suosikkini. Mekko on Teemu Muurimäen käsialaa, joka nousi tänä vuonna minun lempisuunnittelijaksi. Jaanan tämänhetkinen tila istui kokonaisuuteen, ja mekko laskeutui täydellisesti vatsan seudulta. Jaanan täydellisyyttä hipova tyyli ei petä koskaan linnan juhlissa!


Kuva lainattu netistä. Ilta-Sanomat.


Jos itse olisin päässyt linnaan, olisin pukeutunut Emilia Saksmanin kantamaan dramaattiseen iltapukuun, josta ei tyylikkyys puutu. Harmikseni en saanut selville, kuka puvun oli suunnitellut, mutta kaunis se oli!


Kuva lainattu netistä. Ilta-Sanomat.


Seuraavaksi kuva Madventures-parivaljakosta Riku Rantalasta ja Tuomas Milonoffista sekä heidän kauniista daameistaan. Miehet olivat charmikkaita niinkuin aina, ja vaimot kantoivat puvut ylväästi yllään. Saija Rantala luotti Katri Niskasen tyyliin, ja Jenni Milonoff omaan Ilo by Dakini-merkkiin.



Kuva lainattu netistä. Ilta-Sanomat.


Sitten lempipariskuntani, Juha ja Raija Tapio! Ahh, mikä ihana pari ja mitä ihanaa hollywoodilaista oscar-glamouria ja tyylikkyyttä!  Raijan mekon on suunnitellut Jukka Rintala, ja Juhan puku on peräisin James Bondillekin pukuja luotsanneelta Italialaiselta suunnittelijalta jonka nimeä en valitettavasti saanut tähän vielä selville. Riittää kun meillä on oma Suomen James Bond, Juha Tapio!



Kuva lainattu netistä. Me Naiset-lehti.


Jonna Järnefelt joutui shampanjan värisessä iltapuvussaan keskelle nännikohua. Ketään ei nöpötys haittaa, jos osaa puvun kantaa näin ylväästi. Jonna näyttää todella tyylikkäältä, ja kokonaisuus henkii 20-luvun glamouria. Hansikkaat ja pussukka täydensivät kokonaisuuden. Upea!


Kuva lainattu netistä. Ilta-Sanomat


Kierrätys oli tänäkin vuonna yksi tärkeitä osa-alueita mekkojen suunnittelussa, josta nousi esiin kaksi omaa suosikkia. Ensin ihaillaan ehdotonta lemppariani Eevi Myllylahden kantamaa mekkoa, joka on tehty messumatoista sekä t-paidoista! Wau! 


Kuva lainattu netistä. Ilta-Sanomat.


Toinen suosikkini kierrätysmekoista oli tämä vihreiden kansanedustaja Emma Karin iltapuku, joka oli valmistettu kierrätysmuovista ja merestä kerätyistä muovipulloista. Kuka näitä keksii!?!?! Minä tiedän, suunnittelijat Anne-Mari Pahkala ja Caterina Montagni.



Kuva lainattu netistä. Anna-lehti.


Sittenhän minä en voi olla mitenkään noteeraamatta meidän miespuolista tyylionnistujaa, joka oli tänä vuonna täysin suvereenisti ROBIN! Katsokaa vaikka! Mert Otsamo on osannut suunnitella puvun aivan hänen näköisekseen. Kengät - tottakai eriparia, mutta tyylillä. Kyllä siitä mies vielä kasvaa...



Kuva lainattu netistä. Ilta-Lehti.


Kaikki eivät kuitenkaan onnistuneet ihan niinkuin olisivat ehkä itse halunneet. 
Tyyli- ja etikettimokia nähtiin taas aikaslailla,  ja vaikka miten ne yrittää olla noteeraamatta, ei ne mielestä niin vaan häivy. 

Monet naiset olivat unohtaneet myös panostaa mekon ulkonäköön alusvaatteiden näkökulmasta, joka tulisi nyt olla päivänselvää että mekon alla tulisi käyttää saumattomia alushousuja. Tulos oli kammottavaa katseltavaa, joista en saanut edes kuvaa muistoksi. Ehkä parempi niin.

Tämä jakoi hieman mielipidettäni ja oli hyvän maun rajoilla. Kirjailija Salla Simukka päästi taitelijavapautensa valloilleen ja kyseenalaisti etiketin tällä kummallisella - joskin persoonallisella - korsetti-kokonaisuudellaan.


Kuva lainattu netistä. Seiska-lehti.


Rajoja rikkoi myös pariskunta Henri Koponen ja Milja Asikainen. Olivat kyllä näyttävä pari, mutta Miljan päällä olisin mieluummin nähnyt kauniin tulipunaisen mekon frakin sijaan. Silloin olisi tämä pari mennyt minun top-10 kauneimpiin pareihin!



Kuva lainattu netistä. Ilta-lehti.


Sitten onkin hyvä päättää tämä raatikierros ylivoimaisesti omaan silmään pahiten pistäneeseen kokonaisuuteen. Illan mauttomin kokonaisuus -palkinnon saaja voitti hienoisella rinnanmitalla! 
Olipa kerran - Merja Rehn... huoh. Tuon mekon olisin suonut ihan kenelle tahansa muulle...



Kuva lainattu netistä. Mtv.fi.


Tässäpä oma koosteeni juhlista. Ja kuten jo mainitsin, hiukan jäi jotain puuttumaan vaikka linna oli täynnä toinen toistaan hienosti suunniteltuja kokonaisuuksia. 

Jännityksellä odotan ensi vuotta, ja Suomen 100-vuotisjuhlaa. Uskallan väittää, että silloin muotisuunnittelijat pistävät parastaan... sitä odotellessa!

Mikä oli sinun suosikkisi?