tiistai 13. syyskuuta 2016

Syksyn inspiraatioita arkeen!

Mikä onkaan parasta Syksyssä?

Itselläni syksyyn on selkeä viha-rakkaus -suhde. Aurinko ei enää lämmitä niinkuin kesällä, on pimeää ja varpaita paleltaa. Mutta mikä ihana tekosyy kaivaa kaapista kesällä unohtuneet villasukat ja paksut neuleet, laittaa kynttilät joka nurkalle valoa antamaan ja kääriytyä viltin kanssa sohvalle. Unohtamatta toki kuppia kuumaa, tai punaista :)



Inspiraatiokuva lainattu netistä. Autumncolors by Aenea-Jones.


Päätin avata lehdet ja heittäytyä matkalle syksyn trendeihin. Kävin aikaisemmin tekemässä vaatekaupoissa pienen katselmuksen, jotta näin konkreettisesti mitä kaikkea syksy meille tarjoaa.
80-luku jatkaa selkeästi voimakasta kulkuaan, siitä ei pääse yli eikä ympäri, ja joudun itsekin jo kaupassa toteamaan sen "näitä oli minun nuoruudessa, nytkö nämä on takaisin muodissa"-lauseen! Toisaalta niin ihanaa ja nostalgista, kun samalla kamppailee oman ikäkriisinsä kanssa.
Huomasin myös syksyn muotitrendien olevan niin valtavan laajaa skaalaa, etten pysty kaikkea yhden blogin sisään mahduttamaan. Poimittakoon sieltä muutamia ihania arjen tyylisuuntauksia....

Alla osuva väripaletti syksyn väreistä Cosmopharmalta. Kyseessä on kontrastisen syksyn värimaailma.





http://fi.cosmopharmas.com




Värit ovat hyvin lämpimiä ja täyteläisiä, omana lempparivärinä mainitsisin puolukan, okran ja vihreän sävyt. Kameli ja beige toimii syksyllä aina, ja nyt niitä näkeekin paljon esim. takkien väreissä. Lilan tummat ja lämpimät vivahteet toimii aina. Rohkeimmat pukeutuu metallin sävyihin, joka on täydellinen yhdistelmä mokan ja sametin kanssa. Jos syksyn värit eivät tunnu omilta, on niiden sekaan sekoitettu perusvärit mustaa ja harmaa. Mustaa tulee eniten näkymään luonnollisesti pikkujouluaikaan. Jokaiselle siis löytyy omia lempivärejä!




Inspiraatiokuva Masai.
Kuva lainattu netistä. Mallistoa saatavana http://akuada.fi

Syksyn ehdoton takki Gustavilta!
Saatavana http://akuada.fi/takit/woolen-jacquard-coat-p-3513.html



Upeaa hopeaa! NU Denmarkin Poncho.
Saatavana http://akuada.fi/uutuudet/poncho-p-3414.html




Arjessa paksut, pitkät neuleet tai flanelliset kauluspaidat yhdistetään rikottuihin ja kulutettuihin farkkuihin. Leveät lahkeet ja pantsit ovat tulleet takaisin, mutta me suomalaiset suosimme edelleen legginsejä. Suotakoon se meille.. :)
Peplunia ja röyhelöä löytyy yläosien epäsymmetrisistä helmoista, ja olkapäät ovat paljaita. Nämä ovat omia suosikkejani. Yläosat ovat pääsääntöisesti väljiä, joka on toimiva juttu kuluttajalle, koska mehän ei olla samasta muotista tehtyjä. Itse satsaisin tänä syksynä yksivärisiin tai kuviollisiin neuleisiin ja useisiin huiveihin jolla saa luotua monta raikasta ja erilaista ilmettä.

Jotain syksyn menoihin löysin jo omasta kaapistani. Näillä on hyvä startata syksyyn, ja kaikki olen hommannut arkeen pikkurahalla. Tosin farkut ovat jostain syystä kutistuneet kaapissa kesän aikana...eniwei, näihin kokonaisuuksiin sopii kengät kuin kengät, pidit sitten tennareista tai korkkareista. Itse valitsen siitä välistä, kiilakantaa.
Huomioikaa väreissä, olen hyvin mustavalkoinen. Siksi kaapistani ei löydy värejä kuin ainoastaan huiveista joiden avulla viimeistelen kokonaisuuden.

Äläkä unohda hattua! Sitä minulla itselläni ei vielä ole, mutta aion löytää! :D




Farkut Vero Moda, vanhat ja ajattomat!
Gollegetakki H&M, huivi Pieces

Olkapäät paljastava neule H&M, huivi Pieces




Housuhaalarit ovat myös tämän syksyn must-have, joka varmasti koettelee monien rohkeutta! Suosittelen kuitenkin lämpimästi kokeilemaan. Moni malli on armollinen ja tuntuu mukavalta päällä. Näitäkin on joka lähtöön, niin arkeen kuin pikkujuhliin. Alla yksi kuva, joka varmasti jakaa mielipiteitä. Mitä itse pidät? Grrrrr..... :)




Inspiraatiokuva. Lainattu netistä.
http://www.lightinthebox.com/fi/evray-leopard-housuhaalarit_p530147.html


Inspiraatiokuva NU Denmark.
Kuva lainattu netistä. Mallistoa saatavana http://akuada.fi



Miehiähän ei voi näin syksylläkään unohtaa, ja heidän osalta sain taas todeta ettei rentous katoa miesten muodista koskaan.
Miehet ovat selkeästi halunneet muuttaa ulkoista lookkiaan päästä varpaisiin, ja se näkyy ehdottomasti jo nousseessa hiustrendistä. Hiukset ovat sivusta ajeltuja, huoliteltuja tai ponkkarille sidottuja. Tämä trendi sopii täydellisesti itsetietoiselle muoti-miekkoselle, joka uskaltaa pukeutua myös väreihin. 

Miesten väreistä löytyy myös hyvin lämpöisiä ja vahvoja värejä, mainittakoon niistä ehkä kovimpana vihreä (kuten naisilla). Myös punaisesta ja oranssista mies löytää omat sävynsä. Yläosat ovat rentoja collareita tai (flanelli)-kauluspaitoja, jotka viimeistellään näyttävillä neuletakeilla. Housut ovat farkusta samettihousuun. 

Takit ovat muhkeita toppatakkeja tai perinteistä villakangasta, joihin lisämausteeksi mielletään turkiskaulukset. Tyyli viimeistellään joko tennareilla tai näyttävillä nahkakengillä! 




Inspiraatiokuva Tommy Hilfiger.
Kuva lainattu netistä.

Makia miehille!
Saatavana http://akuada.fi/miesten-jutut/



Sitten katsaus silmälaseihin. Koska olen puolueellinen Silmäaseman täti, laitan ainoastaan käyntilinkin aseman omille kotisivuille, jossa voi tutustua syksyn herkkumallistoihin.



http://www.silmaasema.fi
Inspiraatiokuva. http://www.silmaasema.fi

Näyttävät kehykset ovat nyt pinnalla. 80-luku näkyy tyylissä niin naisilla kuin miehillä. Pyöreät kehykset, pilotit (top gun!), Frankiet, kissamaiset viimeistelyt ja erilaiset kuosit aisoissa tuovat persoonallisuutta. Liukuvärjäykset tuovat kehyksiin eläväisyyttä. Aurinkolaseissa suositaan värjättyjä ja peilattuja linssejä.

Omasta mielestäni silmälasien tulee kuitenkin olla kantajansa näköiset, joten suosittelen valintoja tehdessä kiinnittämään huomiota omiin kasvonpiirteisiin. Värivalinta kannattaa tehdä omien silmien ja ihonvärin mukaan. Tässäkin kannattaa muistaa, että vastavärit korostaa.  
Nämä trendit kulkevat niin naisten, miesten kuin lastenkin mallistoissa. Ja kulkevat ehdottomasti käsikädessä aurinkolasien kanssa!




fiilistelykuva lainattu Silmäaseman nettisivuilta
fiilistelykuva lainattu Silmäaseman nettisivuilta




Toivottavasti syksy jatkuu pitkään lämpimänä, jotta saadaan nauttia kauniista luonnosta pidempään. 
Ihanaa ja inspiroivaa syksyn aikaa kaikille, muistakaa ostaa väriä myös sinne vaatekaappeihinne!



-Kirsi-































torstai 8. syyskuuta 2016

Tervetuloa minun Pukeutumishuoneeseeni!

Pukeutumishuone, pukukoppi, sovituskoppi, sovari, hikikaappi, koppi... rakkaalla paikalla on monta nimeä, josta aion omia blogilleni nimen johon kaikki eniten haluaa ja mahtuu - huoneeseen.

Olen Kirsi, pukeutumisneuvojan erikoisammattitutkintoa suorittava stylisti ja värikonsultti. Työskentelen optisen myyjän tehtävissä paikkakuntani Silmäasemalla. 

Miksi halusin luoda blogin? 

Tarkoitukseni on jakaa täällä ajatuksiani, ideoitani ja visioitani. Tulen puhumaan paljon muodista, väreistä, tyyleistä ja kuinka löytää oma persoonallinen pukeutuminen. Autan asiakkaita löytämään rohkeutta, oman tyylin ja värimaailman henkilökohtaisten värianalyysien avulla. Kokoon, ikään, tai sukupuoleen katsomatta. 

Jokainen meistä luo oman persoonansa omalla tyylillään. Siihen ei tarvita edes glamouria, ei merkkituotteita, ei mitään sellaista mistä et itse pidä. Se voi löytyä jo sinun omasta vaatekaapistasi. Ole vain oma itsesi!

Julkaisen pian ensimmäisen varsinaisen blogini, jossa aiheena tulevan syksyn trendivärit, sekä pieni tuulahdus syksyn silmälasimuotia....

Tämä on siis minun pukeutumishuoneeni - Tervetuloa mukaan! 


-Kirsi-